Kuhárszky Zoltán: Folytatódott a csoda

A magyar férfi teniszválogatott hatalmas bravúrral legyőzte Izraelt és megőrizte 2,5 éve tartó veretlenségét.

B. M. L.
2016. 03. 06. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most már elhihetjük, igenis folytatódott a mese, ami úgy két és fél éve kezdődött el, amikor kivívta a csapat a Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjában való bennmaradást, és 2014 karácsonya előtt kinevezték Kuhárszky Zoltánt a magyar férfi teniszválogatott szövetségi kapitányának. Azóta pedig hihetetlen menetelésbe kezdett a csapat, egyszerűen nem tud veszíteni, és eljutott odáig, hogy a hétvégén továbbjutott a jóval esélyesebbnek ítélt Izrael ellen a Davis-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában, és biztos bennmaradóként nyáron már a rájátszásért lép itthon pályára Szlovákia ellen. Nem árt felidéznünk, hogy legutóbb, 1991-ben Marokkó ellen álltunk 3-0-ra a páros után az I-es csoportban, és 1995-ben a portugálok ellen nyert a magyar csapat utoljára az Euro-Afrikai Zóna I-es csoportjában, akkor ez a Noszály–Markovits–Lányi–Nagy csapatnak sikerült, míg most a Fucsovics–Nagy–Gödry triónak. Kuhárszky Zoltán a hazai szövetség honlapjának adott interjújában elárulta, álmában sem gondolta volna, hogy idáig eljuthat a válogatottal.

– Bevallom őszintén, nem gondoltam volna azt, hogy idáig eljutunk, hiszen amikor átvettem a csapatot, egy szerencsés győzelemmel maradt benn a Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjában. Az a siker elindított valamit, hiszen azóta veretlenül menetelünk, ami csodálatos teljesítmény, hiszen minden alkalommal az ellenfél volt a győzelem esélyese. A fiúk, akárcsak eddig, most is önmagukat múlták felül, és a hazai közönség fantasztikus hangulatot teremtve mindig átlendítette őket a kritikus pillanatokban. Most a szlovákok következnek majd júliusban, akik még az izraelieknél is kétszer erősebbek legalább. Ahol mi járunk, ott egyre nagyobb falatok jönnek, de, mint tudjuk, evés közben jön meg az étvágy. Itthon játszunk majd, és bízunk az újabb csodában – jelentette ki Kuhárszky Zoltán.

Csak a miheztartás végett a szlovák válogatott játékosai a következők: az idén ATP-tornát nyerő Martin Klizan a 28. a világranglistán, Lukas Lacko a 103. ugyanitt, míg a harmadik számú játékosuk, Andrej Martin is a 132., Norbert Gombos pedig a 161. helyen áll jelenleg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.