Magyarázkodik kijelentése miatt Djokovic

A női sportolók kevesebb fizetést érdemelnek – nyilatkozta korábban Djokovic.

MNO
2016. 03. 24. 13:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha én női játékos lennék, minden este letérdelnék, és hálát adnék az égnek, valamint Roger Federernek és Rafael Nadalnak, mert megszülettek. Nekik köszönhető a sorozatok népszerűsége” – nyilatkozta korábban Raymond Moore, az India Wells-i tenisztornák igazgatója majd kijelentés után lemondott.

De a szerb világelső, Novak Djokovicnak is magyarázkodnia kellett, ugyanis ő is egyetértett Moore szavaival – írja a Népszava. Ráadásul arról is beszélt, hogy a női sportolók kevesebb fizetést érdemelnek. Persze szavai óriási vihart kavartak. Djokovic azzal védekezett, hogy álláspontját a győzelem mámorában nem fogalmazta meg elég világosan.

„Szó sem volt arról, hogy egymásnak akartam ugrasztani a két nemet, amit mondtam, arra vonatkozott, hogy mindenki megkapja a jutalmát a befektetett munkáért. Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, aki számára félreérthető volt, amit mondtam” – mondta a teniszező.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.