Mihajlovic besokallt Berlusconitól

Jól teljesít a Milan, mégis nő a feszültség az elnök és a vezetőedző között.

Énekes András
2016. 03. 08. 17:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt hétvégén, az olasz bajnokság huszonnyolcadik fordulójában tizenkét veretlen mérkőzés után kapott ki a Milan. A Sassuolo vendégeként emberelőnyben is 2-0-s vereséget szenvedett Mihajlovic csapata, Silvio Berlusconi elnök pedig nem volt elragadtatva az eredménytől.

Idén harminc éve, hogy a milánói piros-feketéket irányítja Berlusconi. Az örökifjú politikus februárban Mihajlovic és a Milan jó szériája alatt is hangot adott elégedetlenségének, mondván csak akkor fogja elnyerni bizalmát a szerb edző, ha az összes hátralevő mérkőzését megnyeri a csapat, és odaér a Bajnokok Ligája-indulást jelentő harmadik helyre. Ezenkívül sokszor a csapat taktikájába is beleszólt egy-egy nyilatkozatában a 79 éves klubvezető.

A jelenleg hatodik helyen álló milánóiak a hétvégi botlás miatt kilenc pontra vannak lemaradva a még dobogós Roma mögött, a történtek fényében pedig tovább mélyült a feszültség elnök és vezetőedző között. A Sky Italia szerint olyannyira, hogy Mihajlovic eldöntötte, a szezon végén távozik a Milan éléről, bármi is történjen addig.

Az AC Milan háza táján igen gyakori jelenség az edzőváltás az utóbbi években. Massimiliano Allegri helyét Clarence Seedorf vette át 2014-ben, akit nem sokkal később a szintén exmilanos Filippo Inzaghi váltott. Egy év után tőle is elköszöntek, így érkezett a szerb Mihajlovic a csapat élére tavaly nyáron, és kapott 85 millió eurót a csapat megerősítésére.

Ebből a pénzből vették meg Alessio Romagnolit, Andrea Bertolaccit és Carlos Baccát, de áttörő eredményeket nem sikerült elérni velük sem. A csapat jelenleg Európa-ligát érő helyen sem tanyázik a Serie A-ban, viszont bejutott az olasz kupa döntőjébe, ahol a Juventus ellen léphet pályára.

A Mihajlovic távozásáról szóló híreket még nem erősítette meg sem az egykori Lazio-játékos, sem a klub, de állítólag már a helyettesét is kinézte magának Berlusconi annak az Eusebio Di Francescónak a személyében, aki épp hétvégén tört borsot a Milan orra alá. A Sassuolo mestere egyébként a Lazio kispadjára is esélyes, a római kékek Stefano Piolival csalódást keltő szezont futnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.