Pastort nem hívták kapitánynak

Szegeden értenek a németekhez. Most szükség is lesz rá, nagyon.

A. A.
2016. 03. 19. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol-Pick Szeged két éve Berlinben nyerte meg az EHF-kupát, az elődöntőben a házigazda Füchse Berlint legyűrve, tavaly még nagyobb szenzációként kettős győzelemmel ütötte ki a BL-nyolcaddöntőben az RN Löwent, majd a Kielt is meg tudta verni itthon. A mostani sorozat csoportmeccsén Szegeden 30–24-re győzte le a Löwent, vasárnap jöhet megint Marko Vujin gárdája, a Kiel, de most már a nyolcaddöntőben.

Nagy lesz a teher a csapaton, főként fizikailag.  Nem szabad elfelejteni, három nap alatt játsszuk le a két meccset. Ez a csata most pont olyan, mint amilyen a berlini EHF-kupa négyes döntője volt két éve. Így kell felfognunk. Az európai kézilabda nagyon nyílt, ha van egy vagy két jó napod, akkor képes lehetsz a bravúrra

– mondta Carlos Pastor szegedi tréner klubja honlapján a vasárnap 18.30-kor kezdődő első meccsről (Sport1), illetve a szerdai kieli visszavágóról.

Pastor szurkolói kérdésekre reagálva elmondta, őt itthon nem hívták szövetségi kapitánynak.

Engem senki sem keresett meg, így ebben az ügyben nem tudok nyilatkozni. Ha szakmai véleményt kérnek, akkor természetesen segítek a kapitánynak.

A válogatottat a Veszprémet vezető Javier Sabatéra bízták, aki klubcsapatával a Zaporizzsja ellen, idegenben vívja a BL-nyolcaddöntő első meccsét. A Veszprém Ukrajnában is esélyes a szombaton 17 órakor (Sport1) kezdődő mérkőzésen, amelynek visszavágóját nagyszombaton tartják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.