Repül a súlygolyó: ki tudja, hol áll meg?

Márton Anita egy éve Európa legjobbja lett fedett pályán, és most ismét azzá válhat, de a vb-n.

A. A.
2016. 03. 18. 3:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márton Anita egy éve Európa legjobbja lett fedett pályán, és most ismét azzá válhat, de nem a kontinensbajnokságon, hanem a világbajnokságon az amerikai nyugati parthoz közel fekvő Portlandben. Ez szerencsés esetben akár érmet is jelenthet a vb-n, igaz, a magyar súlylökő egyelőre csak tizedik a világranglistán. Hat amerikai is megelőzi viszont, a vb-n pedig csak ketten indulhatnak egy nemzetből.

Nagy erénye Márton Anitának, hogy a legfontosabb viadalokon és azon belül is a legfontosabb pillanatokban hozza ki magából a legtöbbet: tavaly az utolsó dobásával lett fedett pályás Európa-bajnok Prágában. Az akkor elért 19,23 közel egy méterrel jobb, mint amit idén eddig bemutatott, de az oka is kiderül a hazai szövetség honlapján olvasható szavaiból.

Nálunk szinte teljes lesz a mezőny, aki igazán számít, az elindul Portlandben. Az előzetes versenyeredmények alapján mindenki jó formában van, hiszen az idei év az olimpia éve. Várom már a világbajnokságot, mert idén eddig egyáltalán nem volt alkalmam nemzetközi mezőnyben versenyezni. Remélem, hogy egy egyéni csúccsal vagy egy ahhoz közeli eredménnyel térhetek haza Amerikából

– mondta a sokoldalú versenyző, aki diszkoszvetőként és súlyemelőként magyar bajnoki címvédő a súlylökés mellett.

A magyarok programja Portlandben, magyar idő szerint.

Péntek: ötpróba (Zsivoczky-Farkas Györgyi) 19.15.
Szombat: női 60 m gát, előfutam (Kerekes Gréta, Kozák Luca) 1,35; női 60 m, előfutam (Nguyen Anasztázia) 19.40.
Vasárnap: férfi 60 m gát, előfutam (Baji Balázs) 1,05; női súlylökés, döntő (Márton Anita) 1,45.; férfi 60 m gát, elődöntő 20.40, döntő 22.40. (A vb-ről az M4 és az Eurosport közvetít.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.