Rióról álmodik Pacquiao

A nyolc súlycsoportban világbajnoki címet szerző filippínó klasszis ott akar lenni a nyári játékokon.

B.M.L.
2016. 03. 03. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetően maga az AIBA vezérkara sem gondolta azt, hogy ilyen hullámokat gerjeszt az az ötletük, hogy profi ökölvívóknak is lehetővé teszik azt, hogy elinduljanak az olimpián. A hír azóta sem kerül le a címlapokról, és a sportág szinte minden fontos és kevésbé fontos résztvevője is elmondta már a véleményét az üggyel kapcsolatban. Egy biztos, június 1-jén ül össze az AIBA kongresszusa, ahol szeretnék megalkotni azokat a jogszabályokat, amelyek lehetővé tennék azt, hogy már Rióban is ringbe léphessenek a profik. Erre két módjuk lenne: ha a félprofi szervezetek, az APB és a WSB kvalifikációs tornáján, amit nyáron, Szófiában rendeznek, kivívják az indulás jogát, vagy szabadkártyát kapnának a nemzetközi szövetségtől.

Amir Khan és Vlagyimir Klicsko szinte azonnal jelezte, érdekelné őket a döntés – mindketten vettek már részt olimpián, a brit ezüstérmes lett Athénban (2004), míg az ukrán bajnok lett Atlantában (1996) –, és most csatlakozott hozzájuk a korábban nyolc súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Manny Pacquiao is. A Fülöp-szigeteki világklasszis ugyan éppen búcsúmeccsére készül az amerikai Timothy Bradley ellen, ám ha lehetőséget kapna, akkor pályafutása során először elindulna az olimpián.

– A legnagyobb megtiszteltetés lenne számomra, ha képviselhetném a hazámat a riói olimpián. Ismernek, mindenki tudja rólam, hogy mindent megtennék az országomért – nyilatkozta a Fülöp-szigeteki állami televíziónak a Pacman becenévre hallgató sportoló.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.