Sógoroknál hokiznának

A Mol Liga fináléjának résztvevői, a MAC Budapest és a DVTK is EBEL-tagságra várhat.

Lipiczky Ágnes
2016. 03. 17. 3:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mindössze nyolc hónapja létrehozott MAC Budapest már az első szezonjában remek eredményt ért el: a Majoross Gergely irányította alakulat az elődöntőben kiverte a Fehérvárt, s a fináléban a címvédő DVTK Jegesmedvékkel (az előző szezonban még ezt a csapatot dirigálta Majoross) veheti fel a kesztyűt.

Hogy nem kis lépésekben haladnak az újbudaiak, azt jól mutatja, hogy januárban – ahogyan a miskolciak is tették – beadták jelentkezésüket a jelenleg 12 csapatos, osztrák bázisú ligába (EBEL), amely a következő szezonban 14 résztvevősre duzzadhat majd. A két magyar egyesület mellett az olasz Ritten és Val Pusteria, a szlovén Jesenice, valamint az osztrák Kapfenberg adta be csatlakozási szándékát, utóbbiak azonban végül a visszalépés mellett döntöttek. Hogy milyen esélyei lehetnek a MAC-nak a felvételre?

Képgaléria a MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék mérkőzésről

– Az első kérdés az, hogy hány indulós lesz az EBEL, hiszen információink szerint még erről sem határoztak – mondta Majoross Gergely. – A másik befolyásoló tényező, hogy a jelenleg meglévő csapatok közül hányan vállalják a szereplést, hiszen ez is döntő lehet a jövőnket illetően. De ami a legfontosabb, hogy milyen költségvetéssel tudunk nekivágni a következő idénynek, a csapat menedzsmentje jelenleg is azon dolgozik, hogy megteremtse a szükséges hátteret, amellyel – pozitív elbírálás esetén – gyakorlatilag két csapatot tudunk működtetni: egyet az EBEL-ben, egyet pedig a Mol Ligában.

A 2015–2016-os EBEL-sorozat jelenleg az elődöntőknél jár, a Salzburg a Villach, a Linz a Znojmo ellen küzd a fináléba kerülésért, amely április közepéig tart majd. Arra vonatkozóan nincs információ, hogy mikor döntenek az új tagokról, de minden bizonnyal április első heteiben ez is napvilágot láthat majd.

A liga új, 2016–2017-es programja ugyanakkor csak az A csoportos világbajnokság után alakul ki, mivel a most a divízió 1-ben játszó osztrák válogatott feljutásának kérdése is akkor tisztázódik, ez pedig befolyásolhatja az EBEL-idény hosszát.

A DVTK Jegesmedvék csapata nagy csatában 3-2-re legyőzte a MAC Budapestet a jégkorong Mol Liga döntőjének harmadik, szerdai mérkőzésén a Tüskecsarnokban, ezzel nagy lépést tett a címvédés felé.

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása 3-0 a Jegesmedvéknek. Folytatás csütörtökön ugyancsak Budapesten.

Mol Liga, döntő, 3. mérkőzés:
MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék 2-3 (0-2, 2-0, 0-1)
Gól: Hayes (31.), Olson (37.), illetve Galanisz (10.), Tóth A. (11.), Booras (48.).

A párharc állása: 3-0 a DVTK Jegesmedvék javára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.