Top 15-öst győzött le Babos Miamiban

Babos Tímea szetthátrányból fordítva legyőzte a cseh Karolina Pliskovát és bejutott a 32 közé a Miamiban.

MTI
2016. 03. 25. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 49. magyar játékos rosszul kezdett, a WTA-rangsor 14. helyén álló riválisa 4:1-re elhúzott, ám Babos egyenlített, és végül 7:5-re veszítette el az első játszmát közel 40 perc alatt. A folytatásban a magyar játékos elvette ellenfele adogatását, 4:2-nél megismételte ezt, így egyenlített.

A harmadik szettben sokáig Babos összpontosított jobban, megint brékelt, 5:4-nél a mérkőzés megnyeréséért adogatott, ám Pliskova egyenlített. A magyar játékos gyorsan visszabrékelt, de így tett a rivális is. Következett a rövidítés, amelyben Babos nem hibázott, így 2 óra 18 perc alatt győzött.

A magyar játékos honlapja szerint Babos WTA-versenyen még nem győzött le ilyen magasan rangsorolt ellenfelet, de a 2014-es Fed Kupa alatt három szettben nyert az akkor a világranglista 10. helyén álló román Simona Halep ellen.

„Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győzni!!! Rettentően nehéz meccs volt, de úgy érzem, hogy sikerült végre jól játszani” – közölte hivatalos honlapján Babos Tímea. Szerinte ez egy nagyon pozitív győzelem, főleg, mert még sosem győzte le Pliskovát. „A múlt héten elődöntőt játszott Indian Wellsben, nehéz ellenfeleket győzött le, Azarenka ellen is nagyon jól játszott. Ez is mutatja, hogy jó formában van. Most is jól teniszezett” – közölte Babos, aki szerint Pliskova a világ egyik legjobb adogatója.

Babos a következő fordulóban Oszaka Naomival találkozik, a japán játékos a 14. helyen kiemelt olasz Sara Erranit búcsúztatta pénteken. A párosban legutóbb Indian Wellsben elődöntős Babos a kazah Jaroszlava Svedova oldalán már korábban bejutott a nyolcaddöntőbe.

Babos–Pliskova (cseh) 5:7, 6:2, 7:6 (7-0)
Kerber (német, 2.)–Strycova (cseh) 6:1, 6:1
Oszaka (japán)–Errani (olasz, 14.) 6:1, 6:3
Linette (lengyel)–Jankovic (szerb, 18.) 1:0-nál Jankovic feladta
Bertens (holland)–Pavljucsenkova (orosz, 25.) 6:1, 4:6, 6:1
Gibbs (amerikai)–Mladenovic (francia, 27.) 6:2, 6:4

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.