Újra hokibajnok a DVTK Jegesmedvék

A miskolci csapat a döntő negyedik mérkőzésén 5-2-re legyőzte a MAC Budapestet a Tüskecsarnokban.

MTI
2016. 03. 17. 20:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miskolci együttes ezzel összesítésben 4-0-ra nyerte meg a párharcot, és másodszor diadalmaskodott a MOL Ligában.

A hazaiaknál a legponterősebb játékos, McDonald nem tudta vállalni a játékot sérülés miatt, ráadásul a szintén gólérzékeny Klempa is hiányzott, míg a borsodiaknál lejárt Dudas és Pavuk eltiltása.

Nagy iramban kezdett a DVTK, és egy óriási védelmi hibából Somogyi higgadtan emelt a kapuba. Változatlanul nyomás alatt volt az újonc MAC, és a 12. percben 18 másodperc alatt újabb két gólt kapott. Előbb Pavuk kipattanóból talált be, majd Booras nem hibázott. Az amerikai légiósnak ez már az ötödik találata és kilencedik pontja volt a fináléban.

A második játékrészt is vendéggól vezette be, Hajós járt túl Bálizs eszén. Gyorsan szépített a MAC, Silló idénybeli első felnőtt gólját ütötte. Ám nem volt visszaút: Somogyi hatalmas lövése is beakadt, s ugyan Saarenpää szóló után szépített, a címvédő így is uralta a meccset fáradó riválisával szemben.

A záróharmadban Clarke és Terbócs ökölcsatája hozott izgalmakat, a vendégek légiósa az egész párharcban „kereste” az összetűzést fiatal riválisával, és most nem tértek ki egymás elől. A végén még a MAC kapusának volt néhány bravúrja, ám újabb gól már nem esett.

A DVTK az alapszakaszt és a rájátszást beleértve mind a tíz alkalommal legyőzte a MAC-ot. A tavalyi és a mostani playoffban a miskolciak megszakítás nélkül 16 mérkőzést nyertek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.