Ungvári Attila bevette Casablancát

A 81 kilós magyar versenyző remek teljesítménnyel nyerte a marokkói olimpiai kvalifikációs tornát.

B.M.L.
2016. 03. 14. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vannak sportágak, melyek annak is örülnének, ha egy versenyzőjüknek is komoly esélye lenne a riói kvóta megszerzésére. Ezzel szemben az egyik hazai sikersportág, a dzsúdó jelenleg ott tart, hogy van olyan súlycsoport, ahol három magyar is olimpiai szereplést jogosító helyen áll a kvalifikációs rangsorban. A 81 kilósok mezőnyében ugyanis Csoknyai László, Krizsán Szabolcs és Ungvári Attila is ott lehetne Rióban, ám közülük a szabályok értelmében csak egy léphet majd tatamira az augusztusi nyári játékokon. Jelenleg Csoknyai áll a legjobban – 12. a kvalifikációs rangsorban 936 ponttal –, míg Krizsán (23. 647 pont), a kisebbik Ungvári testvér pedig a 27., neki 590 pontja van.

Utóbbi egyébként alaposan belehúzott, hiszen a vasárnap véget ért marokkói kvalifikációs tornán fantasztikusan szerepelt. Négy meccset vívott, ellenfelei egyetlenegy akciót sem tudtak végrehajtani a ceglédi dzsúdóson, aki így megnyerte a versenyt. Ungvári előbb a madagaszkári Fetra Ratsimizivát verte wazarival, majd következett a brit Tom Reed – yukóval nyert a magyar –, míg az elődöntőben az olasz Matteo Marconcini némi túlzással többet volt a levegőben, mint a tatamin, őt Attila két yukót követően ipponnal verte. A fináléban az orosz Aslan Lappinagov sem húzta ki a végéig, őt is ipponnal verte Ungvári.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.