Vettel: Cél a vb-cím

A négyszeres F1-es világbajnok szerint 2016-ban eljön a Ferrari ideje, és képesek legyőzni a Mercedest.

B.M.L.
2016. 03. 07. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fantasztikusan szerepelt a Ferrari az év eleji teszteken, hiszen amellett, hogy megbízhatónak bizonyult a 2016-os modell, még a leggyorsabb köridők is a két pilóta, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen nevéhez fűződtek. Nem véletlen, hogy a négyszeres világbajnok német versenyző bizakodva várja a március 20-i ausztrál idénynyitót, és nem fél kimondani, hogy már idén a bajnoki cím a célja.

– Az első benyomásom nagyon jó az idei Ferrariról, ráadásul minden, amit felszereltünk az autóra, működött. Elégedett vagyok, jól érzem magam versenygépben, úgy látom, ebben az évben már realitás a részünkről, hogy megcélozzuk a bajnoki címet. Noha mindig azt mondtam, érdemes a földön járni, de kijelenthetem, ha nem jön közbe semmi, ott leszünk a dobogón már Ausztráliában is, kérdés, melyik fokán. Képesnek tartom magunkat, hogy futamokat nyerjünk és legyőzzük a Mercedest – árulta el Vettel, aki hozzátette: az autó sokkal gyorsabb, jobb a tapadása, mint amilyennel tavaly versenyeztek, minden tekintetben előrelépést jelent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.