Babosék nagy csata után a döntőben Miamiban

A magyar játékos egyesben a nyolcaddöntőig jutott a tornán.

MTI
2016. 04. 02. 6:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyedik helyen kiemelt magyar, kazah kettős a pénteki elődöntőben a Margarita Gazparjan, Monica Niculescu orosz, román párost győzte le döntő rövidítésben. Az első szettben Babosék 3:5-ről nyertek 50 perc alatt. A rivális a második játszma elején brékelt, és ezt az előnyét végigvitte. A döntő rövidítésben az orosz, román kettős már 5–2-re, 7–4-re és 8–5-re is vezetett, ám az utolsó öt pontot a magyar, kazah páros nyerte, és így 1 óra 41 perc alatt diadalmaskodott.

A magyar játékos a honlapján (Babostímea.hu) elmondta: bízik benne, hogy a trófeát ők szerzik meg. Hangsúlyozta: Miamiban ő az első magyar, aki fináléba került. Babos örült annak, hogy a döntő rövidítésben megnyert elődöntőjük során a centerpályán sok magyar néző volt jelen. „Hihetetlenül meleg volt, ezt a partnerem kicsit nehezebben bírta. Talán nem volt annyi energiája. De összességében nagyon szeretünk együtt játszani, ez segít nekünk a bajban! Remélem, hogy vasárnap egy trófeával tudunk hazamenni!” – nyilatkozta Babos Tímea.

Babosék döntőbeli ellenfele a harmadik helyen kiemelt Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova amerikai, cseh és a nyolcadikként rangsorolt Hszü Ji-fan, Cseng Szaj-szaj kínai kettős párharcának továbbjutója lesz. A magyar játékos egyesben a nyolcaddöntőig jutott Miamiban, ott a második helyen kiemelt német Angelique Kerbertől kapott ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.