Björndalen 42 évesen is folytatja

Nyolc olimpiai arany és húsz világbajnoki cím nem volt elég.

A. A.
2016. 04. 06. 11:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ole Einar Björndalent, minden idők legsikeresebb téli sportlövőjét néhányszor már el akarták búcsúztatni, és maga is bizonytalanságban hagyta egy ideig rajongóit, hogy 42 évesen folytatja-e a pályafutását. A nyolcszoros olimpiai bajnok norvég sílövő néhány hete megnyerte huszadik világbajnoki aranyát, sokan azt hitték, vissza is vonul, hiszen hazája fővárosában, Oslóban zárhatta volna arannyal elképesztő pályafutását. Most viszont összehívta a sajtót, hogy bejelentse, a 2018-as pjongcsangi játékokig biztosan ott lesz még a pályán.

„Úgy vélem, hogy még néhány évig képes vagyok magas nívón teljesíteni, úgyhogy folytatom, s már alig várom az új idény kezdetét”

– mondta Björndalen, aki októberben apa lesz, ami újabb motivációt adott neki, hogy megőrizze fiatalságát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.