Egy lépés választja el Riótól Benedek csapatát

A válogatott veretlenül, csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé a trieszti olimpiai selejtezőn.

MTI
2016. 04. 07. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benedek Tibor együttese a csoportküzdelmek csütörtöki zárónapján a szlovákokat győzte le rendkívül magabiztosan, kilenc góllal.

A magyar válogatott a pénteki negyeddöntőben a B csoport negyedik helyezettjével, nagy valószínűséggel a német csapattal találkozik, és ha bejut a négy közé, megszerzi az indulási jogot a riói ötkarikás játékokra.

„Nagyon fontos volt a mai mérkőzés, hogy ne nehezítsük meg a saját dolgunkat. Éppen ezért az elején kicsit feszültek is voltunk. A szlovákok ugyanakkor elfáradtak, a vége felé már nem is tudtak nagyon felúszni. A holnapi minden tekintetben különleges mérkőzés lesz, de ha ugyanilyen bátorsággal és határozottsággal játszunk, akkor könnyen meg fogjuk verni a németeket” – nyilatkozta a találkozó után Benedek Tibor az M4 Sportnak.

A spanyol válogatottnak a kazahok elleni biztos sikerével eldőlt, hogy a magyar válogatott pénteken a németekkel csap össze.

A német csapat ugyan csak később játszik a házigazda olaszokkal, de a kazahok kora esti veresége miatt mindenképpen negyedik lesz.

Az A csoport zárómeccsén Románia 8-8-at ért el Oroszország ellen, így előbbi lett itt a negyedik, utóbbi pedig az ötödik, azaz az orosz csapat már biztosan nem lehet ott az olimpián.

Eredmények, 5. forduló:
A csoport:
Oroszország–Románia 8-8 (3-1, 1-3, 3-3, 1-1)
Magyarország–Szlovákia 16-7 (5-4, 5-1, 2-1, 4-1)
Kanada–Franciaország 13-5 (1-0, 2-1, 4-2, 6-2)

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Kanada 8, 3. Franciaország 6, 4. Románia 4, 5. Oroszország 3, 6. Szlovákia 0

B csoport:
Spanyolország–Kazahsztán 16-4 (3-2, 3-1, 7-0, 3-1)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.