Elsüllyesztettük a románokat, javított a válogatott

A férfivízilabda-válogatott legyőzte a román csapatot az olimpiai selejtező harmadik fordulójában.

MTI
2016. 04. 05. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benedek Tibor együttese – amely vasárnap a nyitófordulóban a franciák sima legyőzésével kezdett, majd hétfőn meglepetésre csak döntetlent játszott a kanadaiakkal – a nagyszünetig nem tudta leszakítani riválisát, ezt követően azonban érvényre jutott a két csapat közti tudáskülönbség.

„Kellenek az olyan jó egyéni teljesítmények, mint ma, ráadásul a védekezésben is javultunk” – mondta a találkozót követően az M4 Sportnak Benedek Tibor. Hozzátette: nem lepődött meg azon, hogy a kanadaiakkal és most a románokkal is szorosabb mérkőzést vívott a gárda. – „Mindenki ott akar lenni az olimpián. Itt álmok valósulnak meg és mennek tönkre. Mindenki százhúsz százalékot teljesít, nekünk is annyit kell, itt nem elég a kilencven.”

A szakember kiemelte, hogy a magyar válogatott eddig mindhárom mérkőzésén magabiztosan vezetett, de a riválisok feljöttek, ugyanakkor a hétfői összecsapással ellentétben ezúttal sikerült megújulni, s végül magabiztos győzelmet aratni.

A trieszti tornán a januári Európa-bajnokságon bronzérmes magyarok Franciaország, Kanada, Románia, Oroszország és Szlovákia legjobbjaival vannak azonos csoportban. A két hatosból négy-négy csapat kerül a negyeddöntőbe, s az ottani párharcok győztesei vívják ki a jogot a riói indulásra.

Eredmények
A csoport, 3. forduló:
Magyarország–Románia 12-8 (4-2, 2-3, 4-1, 2-2)

a magyar csapat gólszerzői: Szivós 4, Varga Dé. 2, Hárai, Erdélyi, Hosnyánszky, Vámos, Zalánki, Manhercz 1-1

A magyarok további programja az A csoportban:
szerda: Magyarország–Oroszország 17.50
csütörtök: Magyarország–Szlovákia 15.10

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.