Felmondott a MOB-nál Kiss László

Ezzel majdnem egymilliós fizetéstől esett el.

MNO
2016. 04. 08. 16:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss László, az úszóválogatott lemondott szövetségi kapitánya kezdeményezte a MOB-nál a munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését – közölte a portállal Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöke. Hozzátette, hogy ha Kiss László nem tette volna ezt meg, akkor a MOB igen, hiszen a lemondásból az következik, hogy megszűnik Kiss László munkája. A sajtófőnök úgy véli, az adminisztrációs teendők, illetve az átadás-átvétel április 15-ig lezajlik.

A kapitány a MOB Kiemelt Edzői Programja keretében kapta eddig a fizetését. A program legmagasabb kategóriájában volt, ami azt jelenti, hogy nettó 800 ezer és egymillió forint között keresett – teszi hozzá az Origo.

Kiss Lászlóról kedden írta meg a Privátkopó.hu internetes portál, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. Az MNO információja szerint Kiss egy, a politikával jó kapcsolatot ápoló pártfogónak köszönhette, hogy a rá kiszabott három év helyett egy év nyolc hónap után szabadult. A Fullánk.com abban az időben ismert olimpikonról ír, aki segített Kissnek a korábbi szabadulásban.

Csütörtökön közölte, hogy lemond úszókapitányi tisztségéről, valamint tiszteletbeli százhalombattai alpolgármesteri posztjáról is távozott.

Összefoglaljuk, mik a botrányos ügy főbb fejleményei:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.