Megvédte címét a Veszprém

A varasdi négyes döntő vasárnapi fináléjában két góllal legyőzte a macedón Vardar Szkopjét.

MTI
2016. 04. 03. 20:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő veszprémiek a pénteki elődöntőben hétméteresekkel verték a fehérorosz Meskov Bresztet, és a fináléban azzal a macedón Vardar Szkopjével találkoztak, amellyel majd a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is megmérkőznek április végén. A magyar bajnok 8-4-es hátrányba került, és 9-9-nél érte utol riválisát, de egyszer sem volt előnyben az első félidőben.

A 34. percben aztán megtört a jég, Gulyás góljával 17-16-ra – a négyes döntőben is – először vezetett a Veszprém. A folytatásban többször is a magyaroknál volt az előny, de mindig csak egy gólra tudtak meglépni. Xavi Sabate tanítványai 27-25-nél vezettek először két találattal, majd mivel a hajrában is jobban összpontosítottak, megvédték címüket a regionális versengésben.

A Veszprém az előző idényben először indult a SEHA Ligában, és meg is nyerte a sorozatot. A harmadik helyet a horvát PPD Zagreb szerezte meg, mivel a bronzmeccsen 24-23-ra legyőzte a Meskov Bresztet.

A varasdi torna legjobbjává a magyarok szerb légiósát, Momir Ilicet választották, az álomcsapatba rajta kívül a szintén veszprémi Cristian Ugalde, továbbá Ivan Stevanovic (Zagreb), Luka Cindric (Vardar), Alex Dujshebaev (Vardar), Zlatko Horvat (Zagreb) és Rastko Stojkovic (Breszt) került be.

MVM Veszprém–Vardar Szkopje (macedón) 28-26 (14-15)
A magyar csapat gólszerzői: Ilic 7, Nagy 4, Sliskovic 4, Palmarsson 3, Marguc 3, Ugalde 2, Gulyás, Iváncsik, Nilsson, Rodriguez, Sulic

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.