Rióért birkóznak Nagybecskereken

Jövő héten megkezdődik a birkózók nagy menetelése a riói olimpián való részvételért.

B. Molnár László
2016. 04. 06. 8:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a sportágban jelentős szerepet játszik a fogyasztás, így a magyar válogatott vezetői a szövetség elnökségével karöltve abban egyeztek meg, hogy a két viadalra két különböző csapatot küldenek ki, hiszen a nemzetek és nem az egyének számára szerezhető meg a részvételi jog. A kvalifikációs sorozat lezárását követően pedig a magyar bajnokság, illetve két nemzetközi verseny eredményei alapján jelölik ki az utazókat. Nagy rivalizálás hazai szinten egyébként két súlycsoportban várható: a hölgyek 53 kilós mezőnyében Dénes Mercédesz indul a vajdasági, míg Galambos Ramóna a mongol viadalon, a férfiak közül pedig a kötöttfogás 75 kg-os kategóriájában a friss Eb-bronzérmes Szabó László kap lehetőséget a jövő héten, míg Ulánbátorban a világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter indul.

A szakágvezetők optimisták, mindhárman úgy vélték, többen már az első alkalommal megszerzik az olimpiai kvótát. Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya úgy véli, Lőrincz Viktor (85 kg) mellett két-három induló helyet megszerezhetnek. A szabadfogásúaknál Ritter Árpád szakágvezető két, Gulyás István a hölgyek kapitánya két vagy három helyben reménykedik. Bacsa Péter ügyvezető alelnök kijelentette, összesen hat-hét riói indulóval lenne elégedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.