Újváros a régi fényében csilloghat

Nemzetközi kupadöntő kapujába került Zdravko Zovko csapata.

A. A.
2016. 04. 04. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhét év telt el azóta. hogy a Dunaújváros női kézilabda-csapata megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot, az akkori Bajnokcsapatok Európa Kupáját (ma Bajnokok Ligája). Az újvárosi együttes még az ezredforduló után is éveken át a kontinens elitjébe tartozott, rendszeres résztvevője volt a kupasorozatok elődöntőjének vagy döntőjének. Aztán szűk esztendők következtek, a csapat itthon is csak a tágabb élmezőny tagja volt, egyértelműen a Győr és a Ferencváros mögé került. Úgy tűnik azonban, hogy az utóbbi időszak erősítéseinek köszönhetően sikerül visszatérnie a nemzetközi elitbe.

Az EHF-kupa elődöntőjének első meccsén, a dán Randers otthonában 29-27-re nyert az Újváros, amihez Triscsuk Krisztina kilenc, Kovács Anna hét góllal járul hozzá. Az április 10-ei, vasárnapi visszavágó előtt így hatalmas esélyt teremtett magának az együttes, hogy újra kupadöntőt játsszon.

Nagyon nehéz mérkőzés volt, ahogy vártuk, végig koncentrálnunk kellett. Az első félidő döntött, ezt a játékot kell tökéletesítenünk a visszavágóra. Köszönet hűséges szurkolóinknak, akik vállalták ezt a hosszú utazást a csapatért

– mondta a Kohász honlapján Zrdavko Zovko vezetőedző.

Segítője, György László ugyanitt hozzátette:

„Végig irányítottuk a meccset, egyedül azt sajnálom, hogy az utolsó szűk tíz percben a támadójátékunk visszaesett, kissé enerváltan játszottunk ebben az időszakban, s ezt kihasználva sokat tudott csökkenteni hátrányán a hazai csapat. Bár kétgólos előnyünk biztató, s a visszavágóra Dunaújvárosban kerül majd sor, ezzel együtt sem dőlt el semmi, nagyon nehéz második meccsre számítok, ahol a mainál is jobb teljesítmény kell ahhoz, hogy bejussunk az EHF Kupa döntőjébe.”

Tizenhét éve hihetetlen körülmények között sikerült döntőbe kerülni a BL-ben a Farkas Andrea, Siti Beáta, Mátéfi Eszter, Radulovics Bojána, Balogh Beatrix alkotta csapatnak. Az osztrák Hypo elleni elődöntőt véget nem érő hetespárbaj döntötte el, Takács Gabriella lövésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.