Pálmarsson hat gólja nagyon kellett Izlandnak

A skandináv nemzetek sincsenek mind biztonságban a férfi vb-selejtezőkön. Hát még a délszlávok.

A. A.
2016. 06. 13. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadók alig tudtak mit kezdeni a védelmekkel az Izland–Portugálián, és az sem segített sokat, amikor büntetőt harcoltak ki, ugyanis kilenc hétméteresből hetet sikerült kihagyniuk! A gólszegény meccsen az esélyesebb, de tartalékos hazaiak valahogy öt góllal mégis elhúztak, a különbséget azonban a kézilabda örök fejlődő országa, a valamennyire mindig veszélyes Portugália egy gólra csökkentette. Végül a 26-23-as sikernek is örülhetett Izland.

A dán–osztrák párosításban a szerdai bécsi visszavágó előtt a skandinávok 35-27-es előnyt szereztek, ez már nagyobbnak tűnik a (nyugati szomszédunk által) ledolgozhatónál. Azért Dániának is meg kell és kellett küzdeni a vb-ért, hiszen a hajrá előtt csak két góllal vezetett. Az északi kézilabdanemzetek közül igazán gondban a norvégok lehetnek. Ők kapták a legnehezebb ellenfelet az olimpiai résztvevő Szlovéniával, és az első meccset hat góllal elbukták. A svédek csak egy ideig szenvedtek a bosnyákokkal, és alighanem ott lesznek januárban a franciaországi vb-n.

A viszonylag erős délszláv csapatok közül többen elbúcsúzhatnak a selejtezőben, legalábbis nem állnak jól az első meccs alapján a macedónok, a montenegróiak és a szerbek sem. Utóbbinak azért örülünk, mert válogatottunk győzte le idegenben őket, igaz, csak egy góllal. A visszavágót – ami még nincs lefutva – szerdán este tartják Veszprémben.

A férfi vb-selejtezők első meccsein:

Izland–Portugália 26-23 (13-10)

Dánia–Ausztria 35-27 (15-12)

Szlovénia–Norvégia 24-18 (10-8)

Svédország–Bosznia-Hercegovina 27-19 (12-9)

Oroszország–Montenegró 29-22 (13-9)

Fehéroroszország–Lettország 26-24 (13-13)

Csehország–Macedónia 28-22 (14-10)

Lengyelország–Hollandia 27-21 (11-9)

Szerbia–Magyarország 25-26 (8-13)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.