A FIFA is figyeli a focisták molesztálási ügyét

Egyre több angol futballjátékos panaszolja el, hogy fiatalabb korában szexuálisan zaklatták.

MNO
2016. 11. 28. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy szexuális zaklatási ügyektől hangos az angliai futball: a közelmúltban Andy Woodward és Steve Walters exfocisták is bevallották, hogy pedofil edzőkkel voltak kénytelenek együtt dolgozni gyermekkorukban. Példájukon felbuzdulva a Liverpool, a Manchester City, a Tottenham és más, kisebb angol csapatok egykori támadója, majd középpályása, Paul Stewart is vallott.

A Daily Mirrornak kitálaló játékos elárulta: 11-től 15 éves koráig egy olyan edző zaklatta, aki szülei bizalmába férkőzött, így gyakran elengedték vele edzésekre vagy szabadidős programokra. Így a pedofil autójában és saját otthonában is simogatta, zaklatta áldozatát. Emellett megfenyegette Stewartot: ha bárkinek beszél, megöli a szüleit és két testvérét. Az edző rávette Stewartot és egy csapattársát, hogy együtt szerezzenek szexuális örömöket neki. Állítása szerint már felnőttként találkozott egy nála négy évvel idősebb játékossal, aki szintén beszámolt ilyen esetekről.

Ezek után a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is kénytelen volt lépni valamit, miután az angol Labdarúgó-szövetség (FA) húsz vallomás alapján belső vizsgálatot indított. A szövetség vezetője, Gordon Taylor azt nyilatkozta, hogy hat-hét klub érintett az ügyben. „Tisztában vagyunk a vádakkal. Közelről fogjuk figyelni a helyzetet” – írta közleményében kurtán a FIFA.

Az áldozatoknak egy segélyvonalat is létesítettek, amelyre csütörtök óta már ötven hívás érkezett – írja a CNN.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.