Férfi kosár: hazai pályán kikapott a Szolnok

Az Olaj jövő szerdán a görög AEK Athén csapatát fogadja.

MTI
2016. 11. 29. 20:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szolnok vezetőedzőjének, Stojan Ivkovicnak kedden az első negyed közepén rövid időn belül kétszer is időt kellett kérnie, mert játékosai támadásban és védekezésben is pontatlanul kezdték a találkozót, ezért a belgák tízpontos előnybe kerültek (8-18). A játékmegszakítások ellenére az első negyed végéig mindössze egy ponttal tudták csökkenteni hátrányukat a hazaiak.

Eleinte a második felvonásban is a vendégek kosárlabdáztak hatékonyabban, ám a hajrában felzárkóztak a szolnokiak és a nagyszünetre a felére csökkentették korábbi hátrányukat (31-36). Fokozatosan javult az olaj teljesítménye, a harmadik negyedben előbb szorossá tette az állást (41-42, 51-52), majd fordítania is sikerült (55-53).

Az utolsó periódusban sem alakult ki jelentős különbség a csapatok között, 63-62-re még a magyar együttes vezetett, majd 63-69-re fordított a pontosabban játszó Charleroi, amely megtartotta előnyét a meccs végéig.

Az Olaj jövő szerdán a görög AEK Athén csapatát fogadja.

Eredmény:

férfi Bajnokok Ligája, 7. forduló, E csoport:

Szolnoki Olaj–Charleroi (belga) 74-79 (16-25, 15-11, 24-20, 19-23)

a magyar csapat legjobb dobói: Vojvoda 19 pont, Borisov 18, Barnies 15

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.