Káprázat, Fa Nándor már a 16. helyen

A magyar veterán hajós kockáztat, a mezőny keleti szélén halad. Bármikor megnézhetjük, hogyan áll.

2016. 11. 11. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi rajtot követően a 22. hely környékére állt be Fa Nándor és Spirit of Hungary nevű hajója a Vendée Globe földkerülő szóló-vitorlásversenyen, azóta folyamatosan javít pozícióján, tegnap este már a legjobb 20 közé kapaszkodott be, péntek délelőttre pedig egy kockázatosabb útvonalválasztással már a 16. helyig viharzott előre, a harmadik helyen halad nem franciaként. Délelőtt a Kanári-szigetek felé tartott, ám elérve a Spanyolországhoz tartozó szigeteket nyugati irányt vett, emiatt lehet, hogy ront egy-két pozíciót.

A 63 esztendős magyar vitorlázóveterán célja, hogy élete utolsó szóló vitorlásversenyén 100 napon belül teljesítse a körülbelül 40 ezer kilométeres versenyt, rutinja és saját fejlesztésű vitorlása hozzá is segítheti ehhez. Fa harmadszor vesz részt a viadalon.

Pozícióját itt lehet követni, izgalmas blogbejegyzéseiből – ahogy ő hívja: hajónaplójából – pedig a verseny alatt is minden háttér-információt elárul a kőkemény sportember.

A mezőnyt „természetesen” francia versenyzők vezetik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.