Szabó Bence: Kevésbé kell őszintének lenni a MOB-ban

A múlt héten kiebrudalt főtitkár nehezen beszél a fájdalmas történésekről, de a tanulságokat szerinte le lehet vonni.

BuL
2016. 11. 29. 17:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymás után vált meg a múlt héten Borkai Zsolt MOB-elnök barátjától, a főtitkár Szabó Bencétől és Siklós Erik kommunikációs vezetőtől, a sportszerűség jegyében azonban nem indokolták a változást. Annyi bizonyos, hogy a riói olimpia után súlyát veszítő Magyar Olimpiai Bizottságban már nem lesz annyi operatív feladat, amit a győri polgármesterként dolgozó elnök ne bírna ellátni – merthogy ő pozícióban marad a „lefejezések” után is. Szabó Bencét lapunk telefonon és elektronikus levélben is kereste, elküldtük neki kérdéseinket, ám mind ez idáig nem kaptunk rájuk választ. Az időközben a Nemzetközi Vívószövetség vezető testületébe bekerült Szabót azonban kedden a Digi Sport televízió szóra tudta bírni. (A MOB viszonyait ismerő forrásunk azért sok mindent elárult a háttérről.)

– Egy pénteki napon a hátam mögött összehívott MOB-elnökségi ülés első napirendi pontja volt a személyi változások ügye – fogalmazott keserűen Szabó, aki ezt követően már nem tudta elérni Borkait, ebből pedig „értett”, nem volt jó hétvégéje. A munkáját egyébként nem értékeli rossznak, azt ugyanakkor látja, „biztos mindent lehetett volna jobban is csinálni”. Határidőkkel sosem késtek, és a felügyelő erőforrástárca felé sem volt semmilyen elmaradásuk.

Tanulság számára, hogy „kevésbé kell őszintének lenni és több dolgot magában tartani” az embernek. Azt nem gondolja, hogy őt valaki kifúrta volna, még Bartha Csaba győri kézilabdavezér sem, aki megítélése szerint „rövid idő alatt lett nagy kedvenc”.

A végrehajtó bizottságba kerülést nem elégtételnek érzi a MOB-ban történtek miatt, de gyógyírnak azért jól jött neki, amit az egész magyar vívósport sikerének tart.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.