A hegyeinket elvették, a pénzből kevesebbet adnak

A világszövetség nem nézi jó szemmel egy kicsi nemzet előretörését az olimpiai aranyért.

AA
2016. 12. 07. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miklós Editről egyre többet tudhatunk. A korábban zárkózott, magyar színeket választó erdélyi lány az elmúlt években tömör kijelentéseivel és váratlan alpesisí-eredményeivel (világkupabronzzal) hívta fel magára a figyelmet, de immár ismerhetjük ízes székely beszédét is, amellyel egyre többet elárul önmagáról és a körülötte lévő világról.

Miután a hétvégén Kanadában újabb bronzérmet nyert a világkupa-sorozatban, jogos igénye lehet az eddig elérhetetlennek látszó olimpiai aranyra a bő egy év múlva kezdődő téli játékokon. Ezúttal az M4 Sportreggeli című műsorának vendége volt. A jövő év elején esedékes világbajnokságra is készülő sportoló elmondta például, hogy tart karácsonyi szünetet, december 19. és január első hete között másfél hetet nem sízik.

Kovács Kokó István kérdésére, aki húsz éve a nyári olimpián nyert aranyat (1996, Atlanta, ökölvívás), megerősítette, kimondottan az olimpiai aranyért utazik a 2018-as téli olimpiára Dél-Koreába. Ha ez valóra válna, Magyarország első téli bajnoka lehetne. 

Nekünk ez a tervünk. Azt is szeretném, hogy minél több fiatalt tudjunk az olimpiára kijuttatni

– mondta Miklós Edit, akinek köszönhetően külföldön egyre inkább elismerik a magyar sísportot. Hozzátette ugyanis: 

Amikor jöttünk el, már rengeteg kanadai odajött és gratulált, kezdünk felkerülni a térképre.

A világszövetség annyira nem lelkesedik a magyar sikerekért, inkább megkurtítja a támogatást, hogy ne versenyezhessünk a nagy nemzettel. Pontosabban alpesi síversenyek rendezéséhez köti a támogatás mértékét, ám a Normafánál nyilvánvalóan nem tud Magyarország világkupaversenyt rendezni, de még a Kékesen se nagyon. Mint Miklós Edit mondta:

Nem szeretnék, hogy a kis nemzetek előre törjenek, így kevesebb pénzt adnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.