A játékosoknak is lesz szavuk abban, ki legyen a magyar kapitány

Jan De Brandt bejelentette, hogy nem kíván szerződést hosszabbítani és távozik.

MTI
2016. 12. 04. 21:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára az M1 csatornán vasárnap este elmondta, hasonló kvalitásokkal rendelkező szakvezetőt keresnek a csapat élére, mint amilyen az előző szövetségi kapitány, Jan De Brandt volt. A belga tréner irányításával a magyar együttes kijutott a tavalyi és a jövő évi Európa-bajnokságra is, pénteken mégis bejelentette, hogy nem kíván szerződést hosszabbítani, távozik posztjáról és ismét Törökországban fog dolgozni.

A sportvezető hozzátette: az új kapitánynak is ismernie kell a magyar csapatot, és tisztában kell lennie a nemzetközi színtérrel, ezért előny, ha eddigi pályafutása során már több országban is dolgozott.

„Nem kitétel, hogy külföldi, és nem kitétel, hogy magyar legyen, de fontos, hogy a lányok és a szövetség kettős akaratát bírja. Vagyis nem a szövetség mondja ki, hogy ki legyen az új edző, ha esetleg a lányok – akik kivívták ezt a csodálatos eredményt – nem fogadják el a személyét” – magyarázta Ludvig.

A főtitkár azt is elárulta, érkeztek már ajánlatok, a listájukon jelenleg nyolc név szerepel, szinte csak külföldiek, de pályázat kiírását ezúttal sem tervezik. A kört a jövő héten szűkítik, a döntést pedig legkésőbb január közepén meghozzák. Az új edző szerződése várhatóan két vagy három évre szól majd.

A válogatott másodedzőjéről, Jókay Zoltánról a beszélgetésben elhangzott, hogy már volt szövetségi kapitány, és ezúttal is szerepelni fog a jelöltek között, de a Testnevelési Egyetemen tanít és a Vasas vezetőedzője, ezért nagyon elfoglalt, márpedig a szövetség egyik feltétele, hogy az új szakvezető május elejétől az októberi Európa-bajnokság végéig a csapat mellett legyen, és ne kelljen például klubkötelezettségeknek eleget tennie.

Ludvig Zsolt úgy fogalmazott, hogy az MRSZ számára örömteli, Jan De Brandt utódjának viszont terhes kötelezettség, hogy a közelmúlt sikereit meg kellene ismételni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.