A legrangosabb elismeréssel díjazzák Besenyei Pétert

A hatvanéves sportember kapja jövőre a Nemzetközi Repülőszövetség Léon Biancotto-díját.

MTI
2016. 12. 19. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tízszeres magyar bajnok, világ- és Európa-bajnok, világkupa-győztes pilóta – a Red Bull Hungaria Kft. tájékoztatása szerint – a második magyar, akit ezzel a kitüntetéssel jutalmaznak: 2006-ban Katona Sándor az 1962-es világbajnok csapat tagjaként vehette át.

Besenyei Péter – aki Lausanne-ban kapja meg az elismerést – tavaly 66 futam és tíz szezon után búcsúzott el a gyorsasági Red Bull Air Race mezőnyétől és a versenyzéstől.

„Nem lettem annyira szabad, mint terveztem, hiszen rengeteg bemutatót, műrepülő show-t vállalok itthon is és külföldön is. Emellett rendszeresen járok iskolákba, egyetemekre, céges rendezvényekre élménybeszámolót tartani, idén húsz ilyen közönségtalálkozón voltam” – mondta.

A 60 éves sportember a borok szakértő ismerete mellett zongorázással tölti szabadidejét:

„Tavaly télen újra nekiálltam zongorázni egy zongoraművész barátommal, de sajnos a sűrű év közbeni programok miatt áprilistól nem volt időm gyakorolni. Most télen azonban újra elkezdem” – mesélte Besenyei Péter.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.