A mellőzött Planéta dicséri a kapitányt

A norvégok elleni hatalmas csata után úgy véli, Rasmussen nagyon jó edző

AA
2016. 12. 14. 9:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi már korábban el tudtuk volna képzelni Planéta Szimonettát a pályán (jóval alacsonyabb védelmek ellen), a két centi híján kétméteres átlövő ideje viszont a norvégok elleni meccsen jött el, talán Triscsuk Krisztina lesérülésének is következtében. Kim Rasmussen, a mieink dán szövetségi kapitánya végre lehetőséget adott a svédországi kontinensbajnokság középdöntőjében az elképesztő adottságú, ráadásul balkezes játékosnak, aki igyekezett meghálálni a bizalmat a pályán, a szakvezető a meccs után dicsérte is. 

A rendkívüli fordulatokat hozó csata után – amelyet végül 24-23-ra veszített el válogatottunk a világbajnoki és Európa-bajnoki címvédő Norvégia ellen – Planéta az M4-en a kapitányt dicsérte

Kim ezért nagyon jó edző, mert minden csapat ellen fel tud minket készíteni. Az kell még, hogy összeszokjunk vele jobban, hogy egyből tudjuk meccsről meccsre hozni az ő taktikáját. Eddig kevés időnk volt, a mai napon ezt jobban meg tudtuk érteni, jobban tudtuk a pályára vinni. Mindenki betartotta a taktikát, és ennek az eredményét láttuk, hogy végig meccsben voltunk

– vélekedett a volt győri, most Németországban légióskodó játékos, akit újra meg újra felfedeznek és elfelejtenek itthon. 

A magyar válogatott az olimpiai bajnok oroszok elleni meccsel fejezi be az Eb-szereplést (szerda, 16.15), és már senkit sem előzhet meg a középdöntőcsoportjában, ahol eddig nem szerzett pontot, így a 11. vagy 12. helyen fejezi be a tornát. Ez minden idők legrosszabb magyar Eb-szereplése az esemény 1994 óta tartó történetében, ugyanakkor a nagyon tartalékos csapattól nagyon fontos, hogy újabb nagy meccset játsszon a világ legjobbjai közé tartozó ellenféllel, amely ezúttal a riói győztes. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.