A norvég orvos tétován kószált a vizeletmintával

A női kézi-Eb-n történt az eset. Pedig hozzá se férhetett volna.

AA
2016. 12. 21. 11:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemigen tudta, mit kezdjen a játékos vizeletmintájával a kézilabda-Eb-n a norvégok csapatorvosa, legalábbis egy videón az látszik, tétován sétál fel s alá vele a kamera előtt a vegyes zónában, szemmel láthatólag kicsit zavarban van attól, amit visz, és attól is, hogy nem tudja, hová vigye.

De nem is csak ezzel van a gond. Mint az Index felfigyelt rá, nem is kerülhetett volna a csapatorvos kezébe a játékos mintája, ha betartják a doppingellenőrzés szabályait. Az aranyvasárnap zárult női Európa-bajnokságon, úgy tűnik, ezt elég lazán vették, a pénteki norvég–francia elődöntő után Oftedal vizeletmintája így az ellenőrök helyett a saját csapatorvosa, Nils Ivar Leraand kezében landolt, ő pedig egy ideig hiába kereste vele az ellenőröket.  

Két nappal később, a döntő után már végképp hiába kereste volna őket, a hírek szerint a kontinensbajnokság legfontosabb meccse, a döntő idején (amelyet a norvégok egy kapitális holland hiba nyomán a végjátékban egy góllal megnyertek) nem is volt doppingellenőr a helyszínen,  Svédországban. Így az ellenőrzés is elmaradt. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.