A szlovákokon át vezet Görbiczék útja a vb-re

A magyar női kéziválogatott Szlovákiával meccsel a jövő decemberi németországi vb pótselejtezőjében.

MTI
2016. 12. 17. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai pótselejtező sorsolását szombat délután rendezték a vasárnap záruló svédországi Európa-bajnokság egyik helyszínén, Göteborgban.

A magyar együttest az első kalapból sorsolták. A szlovákok elleni párharc nyitómérkőzését június 9. és 11. között játsszák Magyarországon, a visszavágóra június 13. és 15. között kerül sor Szlovákiában.

„Közepesnek tartom a sorsolást, kaphattunk volna nehezebb, de könnyebb ellenfelet is a szlovák válogatottnál. Ellenfelünk szervezett csapat, fel kell készülnünk ellenük és fókuszáltan, odafigyelve kell megvívnunk a selejtezőket, hogy ott legyünk a németországi világbajnokságon”

– nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Kim Rasmussen szövetségi kapitány. Az MKSZ honlapjának statisztikai kimutatása szerint a két válogatott eddig 18 alkalommal találkozott egymással, a magyarok 15, a szlovákok egy meccset nyertek, kétszer pedig döntetlen született. Legutóbbi összecsapásuk az idén június 1-jén játszott Európa-bajnoki selejtező volt Nagymihályon (Michalovce), amelyet a vendég magyar együttes 32-23-ra megnyert.

A világbajnokságot 2017. december 1. és 17. között Németország hat városában rendezik 24 válogatott részvételével. Nyolc csapat már korábban biztosította részvételét: Németország házigazdaként, Norvégia címvédőként, Angola, Tunézia és Kamerun az előző Afrika-bajnokság dobogósaként, Dánia, Franciaország és Hollandia pedig a mostani Európa-bajnokság elődöntőseként kvalifikált. A csoportok sorsolását június 27-én tartják Hamburgban.

Magyarország–Szlovákia
Románia–Ausztria
Ukrajna–Spanyolország
Horvátország–Szlovénia
Csehország–Törökország
Macedónia–Svédország
Montenegró–Fehéroroszország
Olaszország–Szerbia
Oroszország–Lengyelország

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.