Az önkéntesek nem hagyták békén a magyar kapitányt

Magyarországot büntette az európai szövetség, amiért a fizioterapeuta közbelépett.

AA
2016. 12. 07. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem félmillió forintos pénzbüntetéssel sújtja a jelenleg zajló női kézilabda Eb szervezője, az európai szövetség a magyar szövetséget az egyik stábtag viselkedése miatt. 

Évek óta visszatérő problémája a kézilabdának, hogy az időkérésnél megjelenik a kamera és a mikrofon, hogy mi is beleláthassunk, -hallgathassunk abba, amit az edzők, a kapitányok mondanak a játékosoknak. Egy-két éve divattá vált eltakarni a taktikai táblát, nehogy az ellenfélhez is eljusson, milyen lépésre szánta el magát a szakmai vezetés, de adódhatnak egyéb gondok is a tévénézők élvezetéért tett médiamódszerek miatt. 

Mint a videón is jól látszik, a svédországi Eb magyar–cseh meccsén Kim Rasmussen, a mieink dán szövetségi kapitánya az európai szövetség túlbuzgó önkéntesei miatt nem tudta nyugodtan elmondani a mondandóját a rendelkezésre álló mindössze egy percben. Azt nyilván nem mernénk állítani, hogy válogatottunk ezért kapott ki a nyitómeccsen, de nagyon is megérthetjük Szikra-Mezey Csaba fizioterapeuta fellépését, aki nem hagyta, hogy az önkéntes újra meg újra a kapitány orra alá dugja a mikrofont.  

Az európai szövetség szerint a meccs lázában égő fizioterapeuta volt agresszív, ezért a büntetés. A pénzösszeg harmadát egy évre felfüggesztették, és Szikra-Mezey Csaba is felfüggesztett eltiltást kapott az Európa-bajnokság idejére. A fegyelmi eljárás kezdete után a magyar szövetség is leírta álláspontját az európai szervezetnek, eszerint egy perc alatt az önkéntesek háromszor lökték meg Rasmussen kezét és taktikai tábláját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.