Balhé a bokszolóknál, lemondatnák az elnököt

Rácz Félix bokszmenedzser szerint Csötönyinek ideje lenne elgondolkodnia a hátralépésen.

HZS
2016. 12. 15. 10:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, az év vége a „mamutok levadászásának” időszaka. Kezdődött minden az úszószövetségnél. Hosszú Katinka kiborította a bilit, jó néhányan csatlakoztak meglátásaihoz, miszerint komoly gondok vannak az úszáson belül, majd a belháborúnak az lett a következménye, hogy a szövetség 1992-óta regnáló elnöke, Gyárfás Tamás hivatalosan is benyújtotta lemondását. A szövetség december 14-én megtartott elnökségi ülésén, a grémium egyhangú (12:0) döntése értelmében viszont a lemondás nem azonnali hatályú, a tisztújításig teljes jogkörrel dolgozhat.

Gyárfás útját követte Baráth Etele a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke. A 21 éve a szakszövetség élén álló vezető ugyanis a december 9-i tisztújító közgyűlésen nem jelöltette újra magát. Az új elnök szavazás után az eddigi főtitkár Schmidt Gábor lett. De a 74 éves Baráth Etele sem távozik teljesen: a stratégiai bizottságot vezeti és a közgyűlés elnökeként tevékenykedik majd.

Most pedig épp Csötönyi Sándort, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökét vették célba. Rácz Félix bokszmenedzser szerint ugyanis az 1996 óta elnöklő Csötönyinek ideje lenne elgondolkodnia a hátralépésen. Persze, jött is az azonnali válasz a szövetségtől közlemény formájában. Ebben jelzik, hogy

(Rácz Félixnek) nagyon is jól kellene tudnia, hogy a MÖSZ feladata nem az, hogy versenyzőket neveljen, hanem az, hogy ehhez a feltételeket, a hátteret biztosítsa. Ezeket a feltételeket a MÖSZ mindenkor, minden szinten – többször erő felett – biztosította is

Hozzáteszik, a bokszmenedzser figyelmen kívül hagyja a legutóbbi sikeres férfi és női országos bajnokságot, illetve azt, hogy utánpótlás terén újra gazdag eredményekkel teli évet tudhat maga mögött a sportág.

Csötönyi a közlemény megjelenése után csütörtök reggel már az M4 Sporton beszélt arról, hogy hazánkban a tapasztalt sportvezetők levadászása folyik, amibe most beszállt a promóter is, aki ráadásul szerinte a magyar bokszon élősködik. A támadást már csak azért sem érti, mert amellett, hogy elnöksége során minden tőle telhetőt megtett az utóbbi években valóban kevésbé eredményes sportágért, soha nem tett keresztbe a profinak álló öklözőknek.

Rácz persze nem érzi jogosnak Csötönyi vádját, miszerint az amatőr ökölvíváson élősködik, közvetlenül a MÖSZ-elnök után következve elmondta, ha nem az őt választanák, akkor külföldön állnának profinak az öklözők, ugyanis ez a boksz rendje.

Csötönyi eredményeiről röviden: 2000-ben Erdei Zsolt szerzett bronzérmet Sydney-ben.  2005 óta pedig vb-érem sem jutott a magyaroknak. Az idei, riói olimpián két ökölvívó volt ott. Egyikük, a 75 kilogrammosok mezőnyében versenyző Harcsa Zoltán kiütéses vereséggel jött haza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.