Berki Krisztián nyert Japánban

Megnyerte a lólengést Berki Krisztián Japánban a Toyota Kupán.

MTI
2016. 12. 10. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász az előzetes tervek szerint 6,7-es kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be, szinte hibátlanul, a bírók 15,550 ponttal értékelték teljesítményét, amivel megszerezte az első helyet.

A Toyota Kupa különlegessége, hogy csak egy alkalommal mutatják be gyakorlataikat a tornászok, és ez alapján hirdetnek eredményt.

Berki számára ezzel véget ért az idei versenyszezon, amely százszázalékosan zárult, hiszen minden megmérettetésen, ahol közel egyéves kihagyása után ősszel a szerhez lépett, aranyérmes lett.

„Nagyon jól ment minden Japánban, egy hiba ugyan volt a gyakorlatomban, leléptem az ellenolló kézállásból, pont úgy, mint a szombathelyi világkupán, de utána jól végigcsináltam, és a leugrás is egész jó lett. Összességében elégedett vagyok, az elmúlt időszakban sikerült bemutatnom minden versenyen azt, amit elterveztünk, és ezt szeretnénk folytatni jövőre is” – nyilatkozta Berki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.