Boris Becker nőkkel is dolgozna

Befejezte a közös munkát a volt világelső Novak Djokoviccsal.

MTI
2016. 12. 08. 10:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 49 éves német sztár úgy vélekedett, hogy a teniszben nem a nemek alapján tesznek különbséget, hanem a jó és rossz játékosokat különböztetik meg. „A célok közül csak a Grand Slam-győzelem és a világelső helyezés számít. Ha valaki elégedett egy negyeddöntővel is, annak nem én vagyok az embere” – mondta a Bild című német napilapnak.

Becker háromévnyi együttműködés után szakított a 12-szeres Grand Slam-bajnok Djokoviccsal, ennek kapcsán megjegyezte: „Egyértelművé vált számomra, hogy a prioritásai már nem száz százalékban a teniszpályán vannak. De szerintem ez a jövőben újra változni fog. Jó barátokként váltunk el, tulajdonképpen a családhoz tartozom.”

A játékosként hatszoros GS-tornagyőztes Becker irányításával Djokovic az ausztrál nyílt bajnokságot és a wimbledoni tornát kétszer, a francia és az amerikai nyílt bajnokságot pedig egyszer nyerte meg, de az idei szezon végén Andy Murray letaszította a világranglista éléről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.