Bronzérmes lett Szatmári András

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron ötödik lett.

MTI
2016. 12. 03. 21:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A délutáni nyolcas döntőbe bejutott a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron is, de ő a negyeddöntőben kikapott, így ötödik lett.

Szatmári a francia Maxence Lambert-t magabiztosan, 15-6-ra verte a főtábla első fordulójában, majd szoros asszóban, 15-14-re a világranglista éllovasánál, a dél-koreai Kim Junghvannál is jobbnak bizonyult. A következő körben Decsi Tamást győzte le 15-10-re, és a hosszabb szünetet követően az olimpiai és világbajnok olasz Aldo Montanón is túljutott 15-9-es eredménnyel. Az első vereségét az elődöntőben szenvedte el, a későbbi aranyérmes dél-koreai Oh Szanguk 15-11-gyel állította meg őt, de a harmadik hellyel így is eddigi legjobb világkupa-eredményét érte el.

„Elégedett vagyok, de kicsit azért bosszankodom is, mert az elődöntőben is éreztem az esélyt” – értékelt az MTI-nek Szatmári. Hozzátette: fejben továbbra is erősödnie kell, bár szombaton ez a problémája csak a végén mutatkozott meg. Az elődöntőben szerinte az volt a gond, hogy bár tudta, a pást végéig le kell szorítania ellenfelét, többször közbevágott, mert úgy érezte, elég közel van hozzá, Oh Szanguk azonban jól tartotta a távolságot, és elhajolt a támadás elől. A másik dél-koreai, a ranglistavezető Kim Junghvan elleni győzelmét fontos sikernek nevezte, már csak azért is, mert emlékei szerint előzőleg nem verte őt meg normál mérkőzésen, legfeljebb csak csapatversenyen. 

Szilágyi Áron a spanyol Inaki Bravón (15-8), a dél-koreai Ju Junghón (15-9) és az olasz Enrico Berren (15-8) keresztül jutott el a negyeddöntőig, ahol a francia Bolade Apithyval szemben alulmaradt (15-8).

Az ötkarikás címét Rióban megvédő magyar klasszis a világkupa sajtótájékoztatóján másfél hete azt mondta, hogy nincs olimpiai formában, de ebből az állapotból is megpróbálja kihozni a maximumot. A győri vk-n edzője, Decsi András hasonlóan nyilatkozott, jelezve, hogy csak novemberben kezdték az igazi felkészülést, de nem kell kapkodniuk, mert nincs rajtuk nyomás.

Az Audi Arénában rendezett péntek-szombati egyéni viadalon 23 magyar induló közül 5-en kerültek fel a 64-es főtáblára a 184 fős mezőnyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.