Csak rosszabb lett a helyzet a birkózásban?

Még nagyobb hangsúlyt kaptak az intések, vagyis tovább nőtt a mérkőzésvezetők szerepe. Budapesti példa.

MTI
2016. 12. 12. 12:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kötöttfogású birkózók 71 kilogrammos kategóriájában szereplő Korpási Bálint szombaton aranyérmet nyert a nem olimpiai súlycsoportok budapesti világbajnokságán, amelyet követően ma az M4Sport Sportreggeli című műsorában nyilatkozott.

Kiemelendő, hogy a riói olimpia nagy vihart kavart bírói ténykedése után szerinte rosszabb lett a helyzet a szakágban, mivel az új szabályokkal kivették a térdelőhelyzetet, ami még inkább a bírók kezébe adja a meccsek sorsának eldöntését. Az általa vívott fináléban nem született akció, három, intés után járó pont került fel a táblára. 

Közel azonos képességű versenyzők állásból nagyon nehezen tudnak fogást csinálni a másikon, azaz még nagyobb szerepet kapnak az intések. A passzivitást pedig sokszor nehéz megítélni

– jegyezte meg Korpási, hozzátéve, bízik benne, hogy hamarosan átértékelik az új szabályokat és változtatnak rajtuk.

Korpási Bálint pályafutása első, a magyar birkózás 28. világbajnoki aranyát szerezte meg, s mint mondta, a mostani vb-cím ugyanolyan értékes, mint a többi, akkor is, ha nem ötkarikás kategóriában született.

Sokat segítettek a nézők, az, hogy a családom, a barátaim kint voltak

– mondta a BVSC 29 éves versenyzője, aki a döntőben a moldáv Daniel Cataragát győzte le nagy csata végén 2-1-re.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.