Dárdai a herthásokkal a berlini merénylet helyszínére ment

Az esti Bundesliga-meccs előtt látogatta meg a hétfői támadás helyszínét a berlini csapat.

MTI
2016. 12. 21. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A berlini klub tagjai virágcsokrot helyeztek el a terrortámadás emlékhelyen, majd a játékosokkal együtt néma főhajtással adóztak az elhunytak emlékének. A megemlékezésről készült fotók a klub Twitter-oldalára is felkerültek.

„Ami itt történt, a Breitscheid téren, mindannyiunkat sokkolt. Engem már csak azért is személyesen érintett, mert itt lakom a környéken. Előző este feleségem és édesanyám itt járt a vásárban. Nagyon szomorú, ami történt – nyilatkozta a klub honlapjának Vedad Ibisevic, a csapat bosnyák támadója. – Az a tény azonban, hogy lesz mérkőzés, helyes jelzés. Az életnek mennie kell tovább” – tette hozzá.

„Berlinnek erősnek és szolidárisnak kell maradnia, mint mindig”

– hangsúlyozta Dárdai Pál, a csapat magyar edzője.

A Hertha este nyolckor játszik a Darmstadttal. A berlini klub már kedden jelezte, hogy különleges óvintézkedéseket vezet be az Olimpiai Stadionban.

A német liga vezetése kedden jelentette be, hogy a hétközi forduló mérkőzései előtt egyperces csenddel emlékeznek a terrortámadás áldozataira. A játékosok gyászszalagot viselnek a karjukon.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, csaknem félszázan megsérültek, többen súlyosan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.