Deutsch Tamás lemond, és nekimegy Borkaiéknak

Többé nem akar MOB-alelnök lenni, szerinte az olimpiai bizottság teljesen rossz irányba tart.

G.B.
2016. 12. 16. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás nemcsak Borkai Zsoltnak, de a Nemzeti Sportnak eljuttatta lemondásról szóló levelét, íme:

„Tisztelt Elnök Úr!

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) feladatai és működése 2012-ben alapjaiban változott meg. A sporttörvény akkori módosításának értelmében a MOB egységes sportköztestületté vált, és felelős lett a teljes magyar sport szakmai irányításáért.

A MOB az új helyzetéből fakadóan ellátta a fogyatékosok sportjával kapcsolatos szakmai feladatokat is, a törvénymódosítás alapján létrejött a MOB fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozata. A tagozat tagjai, megtisztelő módon, engem választottak a tagozat elnökévé. Ezen megbízatásom alapján a MOB közgyűlésének küldöttei a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökévé választottak, bizalmukat ezúton is köszönöm!

A sporttörvény 2016. novemberi módosítása megváltoztatta a sportirányítás szervezetrendszerét. A fogyatékosok sportjával kapcsolatos szakmai feladatok ellátásáért immár a köztestületté alakuló Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) a felelős. Az MPB – a köztestületté történő átalakulást is megszavazó – közgyűlése 2016. december 12-én a szervezet alelnökévé választott, ezt a bizalmat is köszönöm!

Ezen törvényi változások következtében a fogyatékosok sportját érintő feladatok ellátásával kapcsolatos munkám a Magyar Olimpiai Bizottságban befejeződött, ezért a mai nappal MOB alelnöki tisztségemről lemondok.

A sporttörvény módosítása lehetőséget teremt a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységének megújítására. A MOB alapszabály-módosításának az elmúlt napokban elkészült tervezete sajnos nem felel meg sem a sportolók, sem a sportszövetségek, sem pedig a sport iránt érdeklődők elvárásainak. Meggyőződésem szerint a MOB működésének megújítását kívánó állami sportirányítás elvárásai sem tükröződnek az alapszabály-tervezetben. A MOB tagjaként a jövőben a sportolókkal, az edzőkkel, sportszakemberekkel és sportvezető kollégáimmal együtt kész vagyok mindent megtenni a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységének megújítása érdekében.

Sportbaráti üdvözlettel,

Deutsch Tamás.”

###HIRDETES2###

Borkai Zsolt reagálásában hozzátette: mivel a Magyar Paralimpiai Bizottság a jövőben önálló köztestületként működik majd, így ott is sok tennivaló lesz, az MPB tagjaként és alelnökeként is jó munkát és sok sikert kíván Deutsch Tamásnak, a MOB-ban végzett eddigi tevékenységét és munkáját pedig nagyon köszöni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.