Előszilveszteri hokihangulat a Városligetben

A Fehérvár két EBEL-mérkőzését és két MOL Liga-találkozót is rendeznek a két ünnep között a műjégen.

R.B.
2016. 12. 14. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 28-án, 29-én és 30-án a MOL Liga legerősebb magyar csapatai állnak ki egymás ellen, ráadásul az Erste Bank Eishockey Liga két mérkőzése is megtekinthető lesz a három év után visszatérő budapesti jégkorongtornán. A Karácsonyi Hoki Buli – Winter Classic a Városligetben elnevezésű eseményt a Vajdahunyad vára lábánál rendezik, ott, ahol a sportág anno született.

Miként a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke, dr. Kolbenheyer Zsuzsanna a mai sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a hokiünneppel már a jubileumra hangolnak, hiszen 90. születésnapját ünnepli majd jövőre a magyar jégkorongozás, amelynek bölcsőjében rendezik a karácsony utáni napokban az eseményt. 

Az utánpótlás-mérkőzéseken túl december 28-án és 30-án a Fehérvárnak szoríthatnak a kilátogatók, 29-én délután az UTE és a Csíkszereda csap össze (utóbbi híres szurkolótáborából rengetegen meg fogják tenni a 700 kilométeres utat a meccsért), este pedig MOL Liga tavalyi két döntőse, a MAC és a DVTK játszik. Az érdeklődőknek show-hangulatot és előszilveszteri szórakozást ígérnek. 

Kangyal Balázs, a MAC szakmai igazgatója – korábbi válogatott játékos – kiemelte: a Winter Classic előmozdíthatja a budapesti hoki a brandépítését. – Én is itt kezdtem jégkorongozni, s azt mondom, hogy egy ilyen rendezvény segítheti, hogy egy világvárosban komoly szintű jégkorong jöjjön létre.

Karácsony lesz, ez a családokról is fog szólni, s remélhetőleg sok gyerek mondja majd, látva a »bácsikat«, hogy ő is hokizni szeretne.

Az esemény reklámozásának keretében szurkolói villamost is indítanak, amely a rendezvény kreatív elemeit viseli. Most szombaton indul, a 19-es vonalon hétvégén, a 3-ason hétköznap közlekedik majd, egészen január 8-ig.

A Karácsonyi Hoki Buli – Winter Classic a Városligetben programja:

2016. december 28., szerda
11.45 szupermini torna (U8)
16.00 Vasas – Continental – Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia (U20)
20.00 Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg (EBEL)

2016. december 29., csütörtök
11.45 mini torna (U10)
16.00 UTE– SC Csíkszereda (MOL Liga)
20.00 MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék (MOL Liga)

2016. december 30., péntek
09.00 UTE – Ferencvárosi TC (U14)
12.30 Magyarország – Szlovákia (U15 női válogatott)
16.00 Magyarország – Szlovákia (U25 válogatott)
20.00 Fehérvár AV19 – Klagenfurt (EBEL)

Jegyek a Jegyed.hu oldalán kaphatók. Az utánpótlás-mérkőzések ingyenesen tekinthetők meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.