Hatgólos sikerrel lett kupagyőztes a Szolnok

Remek kapusteljesítménnyel, végig vezetve, a szolnoki vízilabdázók nyerték az idei Magyar Kupát.

Radványi Benedek
2016. 12. 18. 18:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután szombaton az Eger az OSC-t, a Szolnok pedig a Honvédot verte meg az elődöntőkben, vasárnap a tavalyi finálé párosítása ismétlődött meg a férfivízilabda Magyar Kupában, a Tüske-uszodában.

Az Eger–Szolnok összecsapáson mindkét kapus, Braniszlav Mitrovics és Nagy Viktor is bemutatott három-három védést, s csak ezek után született meg az első találat: Varga Dénes harmadik próbálkozása ért célt, ezzel vezetett a Szolnok az első negyed végén.

Ezután viszont sorra estek a gólok, s úgy tűnt, a Szolnok pólósai céloztak ma pontosabban. 5-1-re is elhúztak, ám még a nagyszünet előtt egy ötméterest és egy emberelőnyt kihasználva két gólra visszakapaszkodott az Eger (3-5).

A harmadik negyed közepén, 4-6 után lehetőségük lett volna egy találatra feljönni a hevesieknek, ám ez nem sikerült, a túloldalon Alekszics a harmadik gólját lőtte, s Nagy Viktor sokadik védése is gátat szabott az egri rohamoknak.

A szolnokiak 7-4-es vezetésével kezdődött az utolsó játékrész, s hamar négyre nőtt a különbség, hiszen Younger egy gyönyörű, felsőkapufás gólt szerzett. „Kupagyőztes, kupagyőztes” – skandálta a maroknyi szolnoki szurkolótábor már két perccel a vége előtt, és tényleg nem volt visszaút. A Szolnok még két gólt rátéve 10-4-re nyert, visszavágva az egy évvel ezelőtt ötméteresekkel elbukott fináléért.

Ezzel most már a bajnokság után a Magyar Kupa címvédője is Cseh Sándor csapata, akinek játékosai boldogan vetették vízbe edzőjüket a végső dudaszó után.

ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 4-10 (0-1, 3-4, 1-2, 0-3)
góldobók: Hosnyánszky, Lőrincz, Vapenski, Erdélyi ill. Alekszics 3 Vámos 2, Younger 2, Varga Dénes, Prlainovics, Gocsics.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.