Hosszú Katinka: Győzni vagy tanulni

Az úszni tanuló gyerekeket kifacsarják ahelyett, hogy élvezhetővé tennék számukra az úszást.

2016. 12. 20. 17:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úszóversenyre hívta Hosszú Katinka az Iron Corporation egyik partnercégét januárra: a táv időbeli, nem kevesebb mint huszonnégy óra, a huszonnégy fős váltócsapatok tagjai mind egy-egy órát úsznak majd.

Hosszú Katinka az Iron Aquatics úszóklub nyári megalapítása óta először hívott maga köré újságírókat, hogy értékelje saját maga és cége 2016-os teljesítményét – mindezt 172 idén megszerzett aranyérme társaságában, aminek már a látványa is egészen mellbevágó.

Évértékelőjén kitért rá, az úszást is „vállalkozásszerűen” űzi 2012 óta. Az idei évvel nem elégedett maradéktalanul, főleg az év második felében úszott időeredmények miatt.

Azt mondta, hamarosan újabb úszómárkák születhetnek sportágában, ehhez azonban két szigorú feltételnek kell állnia: teljesítmény és nagyobb érdeklődés az úszás iránt.

Hosszú távú célja, hogy akadémiává hizlalja az Iron Aquatics klubot, amely viszont gyökeresen eltér módszerét tekintve a többi hazai úszásoktató intézménytől.

Hogy miben, illetve hogy mit kíván a január 8-ai úszószövetségi rendkívüli elnökválasztásra, valamint nem gondolja-e problémának a kinyilatkoztatásszerű kommunikációt, arról részletesen vall a Magyar Nemzet szerdai számában és az MNO-n.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.