Hosszú Katinka: Mindig is erről álmodoztam

Az Iron Lady a rövid pályás úszó-világbajnokságok történetének legeredményesebb női versenyzője.

HZS
2016. 12. 08. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azzal, hogy az Iron Lady, azaz Hosszú Katinka 200 pillangón és 100 háton is aranyérmet szerzett Windsorban, ő lett a rövid pályás úszó-világbajnokságok történetének legeredményesebb női versenyzője. A magyar sportoló Kanadában már három aranynál, és négy éremnél tart.

Hosszú a versenyek után a Magyar Úszó Szövetség honlapjának elmondta, nem minden úgy jött össze, ahogy szerette volna, ahogy fogalmazott kedden „kifejezetten off’” napja volt, bár így is szerzett két érmet.

„Az az igazság, hogy az olimpia után nehéz volt megfelelően felpörögni erre a világbajnokságra, ha mondhatok ilyet, még egy kicsit tart az olimpia utáni másnaposság, azaz nehéz koncentrálni egy-egy versenyszámra. Ma azért sokkal jobban éreztem magam, ez talán az úszásokon is látszott, igaz, kétszáz pillangón annyira nem örülök az időnek, de a verseny és az arany volt a lényeg. Száz háton tudtam, hogy nem fognak 56 alatti időt úszni, ezért nekem ez volt a célom” – fejtette ki gondolatait a háromszoros olimpiai bajnok. Hozzátette, mindig is erről álmodozott, hogy ilyen simán tudjon nyerni számokat, bár azért most egy picit furán érzi magát.

„A mai nap azt éreztem, hogy egész izgatott vagyok, és ez jó érzés” – tette hozzá végezetül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.