Hosszú Katinka: Végre egy kis pihenő

A 200 hát megnyerésével a negyedik aranyérmét szerezte a rövid pályás vb-n, de önkritikusan nyilatkozott.

R.B.
2016. 12. 09. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizedik rövid pályás világbajnoki aranyérmét szerezte  csütörtök éjszaka Hosszú Katinka, a 200 hát megnyerésével a negyedik győzelemnél jár a windsori vb-n. Ennek a kollekciónak az összegyűjtéséhez egy egész viadal kellett két éve Dohában, most viszont már három nap után jár ennyinél.

A 200 hátat követően még felpörgött a 100 vegyes középdöntőjére – olyannyira, hogy egy másodperccel volt gyorsabb mindenkinél –, ugyanakkor a nap másik döntőjére elfogyott, miután a program gyakorlatilag lehetetlenné tette, hogy normálisan hangolódjon a 800 gyorsra. Végül 8. lett, más kérdés, hogy a nemzetközi szövetség, a FINA így is fizet neki 500 dollárt, hiszen ennyivel minden döntőst megjutalmaz.

„Úgy gondolom, eddig elég jól sikerült a világbajnokság, bár vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, de ez törvényszerű, amikor ennyi számot úszik az ember. A mai nyolcszáz gyors például nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de sajnos az előző szám után nem tudtam rendesen levezetni, és ez visszaütött” – nyilatkozta az Iron Lady a Magyar Úszószövetség munkatársának.

Bár pénteken csak a délutáni programban két egyéni számban lesz érdekelt (50 m hát, 400 m gyors), mégis így fogalmazott: „Most jön végre egy kis pihenő. A 200 hát aranyérmének örülök, igazából most ennyi is elég volt, a 100 vegyes jól sikerült, kíváncsi leszek, mire leszek képes ebben a számban, mert este nekem ez lesz az első a programban.”

Rajta kívül sem Földházi Dávidnak (100 m gyors), sem Verrasztó Evelynnek (100 m vegyes) nem sikerült a középdöntőből továbbjutnia. Ahogyan lemaradt az 50 gyors fináléjáról Lobanovszkij Maxim is, pedig csupán 0,09 másodperc hiányzott hozzá. „Megint a forduló Nem rúgtam el magam eléggé, túl hamar jöttem fel a víz alól, beleütköztem a hullámba, ez pont elég volt ahhoz, hogy picit lelassuljak” – értékelt a húszéves tehetség.

A pénteki előfutamok magyar idő szerint 15.30-kor kezdődnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.