„Húsz év alatt szép számmal gyűlnek az indulatok”

Az alelnököt nem érte váratlanul Gyárfás lemondása.

AA
2016. 12. 01. 9:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amilyen elsöprő többséggel állt az úszótábor, legalábbis a közgyűlések nyílt szavazásain, korábban Gyárfás Tamás mellett, ugyanúgy – ellenszavazat nélkül – választották annak idején alelnöknek Sós Csabát (a tavalyi közgyűlésen a Gyárfásékat folyamatosan nyíltan támadó Hornyák Viktor sem volt ellene).

Most, hogy Gyárfás Tamás lemondott, Sós Csaba helyzete is bizonytalanná válhat természetesen. Az M4 Sport persze a múltról, az elnök lemondásának körülményeiről is kérdezte az egykori nemzetközi szintű úszót, aki a pozíciójánál fogva is befolyásos maradt az elmúlt években, nem mellesleg pedig a TFSE elnöke. Egy olyan klubé, amelyből – igencsak vitatott körülmények között – riói olimpikon úszó is kikerült.

Sós Csaba az M4 Sporton most elmondta Gyárfás lemondásáról, hogy: álságos lenne azt mondani, hogy teljesen váratlan volt. 

Minden jó szándék ellenére eljön az a pillanat, mikor robban a bomba

– tette hozzá, és kifejtette, hogy:

A sport nem egy szociális intézet, ahol mindenki egyenlő. (...) Húsz év alatt szép számmal gyűlnek az indulatok, amit csak egy ideig lehet kezelni.

Sós Csaba szerint Gyárfás Tamás munkáját a 2017-es vizes vb-vel kapcsolatban nem feltétlenül érinti hátrányosan a mostani fejlemény. Érdekes véleményt fogalmazott még meg arról, mi volt a baj: 

A feltételek adottak, ezt a vitát sem a pénz okozta. Talán ez is lehetett az elnök úr veszte. Mert az a fajta ügyesség, mellyel pénzt szerzett a sportágnak, az gyakorlatilag most nem tényező, mert amire szükségünk van, azt megkapjuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.