„Izgatott lettem, amikor megláttam, hogy ő keres”

Máris megszólaltattuk a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát, Märcz Tamást.

Radványi Benedek
2016. 12. 15. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csak a 14 órakor kezdődött elnökségi ülés után tudta meg ön is, hogy január 1-jétől a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya lesz?
– Az elnökségi ülés alatti fejleményekről nem értesültem, csak a végleges döntés megszületése után hívott fel Kemény Dénes. Sejtettem, hogy a kiválasztott személyen túli 12 embert nem fogja mind rögtön értesíteni az elnök, így számítottam rá, hogy jó hírrel szolgál. Izgatott lettem, amikor megláttam a telefonomon, hogy ő keres, hiszen fontos pillanata volt ez a mai napnak, sőt az egész karrieremnek is.

– Ha egyvalamit kellene kiemelnie a pályázatából, mi lenne az?
– Volt benne egy olyan főcím, amely így hangzott: lendület, frissítés, tradíció. Megpróbálok ezen vonalak mentén haladni.

– Hatalmas feladat előtt áll, ráadásul nyáron már a budapesti világbajnokságon kell bizonyítania. Kemény Dénes korábban kijelentette, hogy nincs eredménybeli elvárás 2017-re, önnek mi a meglátása?
– Mindenképpen a legerősebb válogatottat szeretném szerepeltetni a jövő évi, hazai rendezésű vb-n, számomra egyértelmű, hogy minél jobb eredményt kell elérni, de holnap-holnapután fogok egyeztetni ilyenfajta tervekről Kemény Dénessel. Egyelőre még csak a pályázat győztese vagyok, a következő napokban fogjuk az ehhez hasonló részleteket tisztázni az elnök úrral.

Íme az új kapitány!

A 42 esztendős Märcz Tamás a Központi Sport Iskolában kezdett vízilabdázni, idehaza a BVSC-ben játszott legtovább a felnőtt mezőnyben, négyszer nyert magyar bajnokságot a csapattal. Ezt követően Olaszországba igazolt, ahol több egyesületben is megfordult, két bajnoki arannyal gazdagodott. A magyar válogatottal Világkupát, kétszer Európa-bajnokságot, 2000-ben olimpiát nyert, no meg vb-ezüstöt. Felvette az olasz állampolgárságot, de a londoni olimpián a keretszűkítésnél kimaradt, így nem volt tagja a Londonban a magyar csapatot a negyeddöntőben kiverő olasz gárdának. 2013-ban befejezte játékos-pályafutását, azóta a BVSC vezetőedzője, 2014-től pedig a magyar női válogatott másodedzőjeként is dolgozott.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.