Megvan az új szövetségi kapitány

Négy jelölt közül választhattak, 2018-ig Hüttner Csaba lesz a kajak-kenusok szövetségi kapitánya.

R.B.
2016. 12. 19. 16:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége hétfőn Hüttner Csabát választotta a válogatott szövetségi kapitányának. A 45 éves szakember korábban az utánpótlás-válogatott vezetőedzője volt, irányításával az idei minszki ifjúsági és U23-as világbajnokságon 25 érmet szerzett a magyar csapat.

„Hatalmas megtiszteltetés és nagy kihívás is egyben ez a feladat, de egy sportolói múlttal rendelkező ember mindig keresi az új utakat, a megmérettetés lehetőségét.

Mindig is az volt a vágyam, hogy a felnőtt válogatott szövetségi kapitányaként egyszer én vezethessem a szakmai munkát, és ez most teljesült. Kenusként nem tudtam olimpián szerepelni, de bízom benne, hogy a vezetésem alatt sok versenyzőnek sikerül majd ezt az álmát megvalósítani” – nyilatkozta Hüttner Csaba, akit az elnökség felkért a 2017-es, valamint a négyesztendős olimpiai program kidolgozására.

2008 decemberétől a háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond volt a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, majd vezetőedzője. Pénteken kijelentette, hogy teljesnek érzi az elmúlt nyolc évet, majd szombaton beválasztották a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) sprint bizottságába.

A szakmai igazgatói tisztséget a jövőben Doma Gergő, az UTE korábbi szakosztály-igazgatója látja el, a paraszakág vezetője Weisz Róbert maradt. Az elnökség határozata szerint az utánpótlás szövetségi kapitányi tisztségre új pályázatot írnak ki. Előzetesen 16 pályázati anyag érkezett be a szövetségbe: szakmai igazgatónak kilencen, felnőtt szövetségi kapitánynak négyen, utánpótlás kapitánynak ketten jelentkeztek, míg a paraszakág vezetői tisztségére egy ember, Weisz Róbert nyújtotta be anyagát. A megválasztott szakemberek megbízatása 2018 szeptemberéig szól.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.