Michael Phelps lélegzete eláll Hosszú Katinkától

Minden idők top olimpikonjának élvezet nézni, ahogy az Iron Lady pihenés nélkül, folyamatosan versenyez.

2016. 12. 06. 8:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lenyűgözi Hosszú Katinka a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelpst, legalábbis erről mesélt a windsori rövid pályás úszó-vb helyszínén az M4 sporttévé riporterének.

– Rengeteget versenyzett szinte pihenés nélkül – fogalmazott az év férfi úszójának választott Michael Phelps, aki szerint Katinka a riói olimpián és tavaly a világbajnokságon tényleg maradandót alkotott. – A legjobbakat kívánom neki, hogy innen továbblépjen. Olyan ő és Katie Ledecky, akit élvezet nézni, őrület, amit ők ketten művelnek, még úszószemmel is.

Természetesen a „Csehd Le Phelps” néven elhíresült riói holtversenyről is beszélt. Ismert, a nyári olimpia 100 méteres pillangódöntőjében Cseh László, Chad Le Clos és Michael Phelps hármas holtversenyben végzett a dobogó második fokán, a szingapúri Joseph Schooling mögött.

– Az elmúlt években nagyokat küzdöttünk mi hárman, sőt, Lászlóval talán 2003 óta is, te jó ég! A versenyen természetesen szerettem volna aranyérmes lenni, de ennek valahogy így kellett lennie, jó, vicces lezárása volt az olimpiai pályafutásomnak.

Michael Phelps minden idők legeredményesebb olimpikonja, 23 aranya mellett gyűjtött még 5 ezüst- és bronzérmet is, de nem gondolja, hogy rekordja megdönthetetlen. Azt mondja, Mark Spitz rekordját is megdönthetetlennek hitték annak idején. Reméli, még láthatja, ahogy letaszítják a trónról.

Hosszú Katinkát viszont nem tartja az „új Michael Phelpsnek”, mert „belőle csak egy van”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.