Mol-liga: visszautasították a Ferencváros óvását

Ezt a Csíkszereda elleni idegenbeli mérkőzés bírói ítéletei miatt nyújtották be.

MTI
2016. 12. 19. 21:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A december 10-i, 3-2-es hazai sikerrel záruló találkozó harmadik harmadában az FTC együttese – a jégkorongszakosztály közösségi oldalának hétfői bejegyzése alapján – „két szabályos gólt is lőtt, ellenben a játékvezetők mindkettőt érvénytelenítették”.

Mint írták, az első esetben a kapus fejvédőjét érő korong után esett gól, a másik esetben a vége előtt négy másodperccel lesállás miatt érvénytelenítették a találatot.

„Mindkét esetben a játékvezetők utólag, a korong hálóba jutása után érvénytelenítik a találatokat. Az első esetre egyértelmű a szabály, gólt kell ítélni. A második esetben a videofelvételen látszik, a vonalbíró nem látja lesnek a helyzetet, ezt jelzi is, majd a szurkolók és a hazai cserepadról történt bekiabálások miatt érvényteleníti a gólt” – áll a bejelentésben, amely feleleveníti, a ferencvárosi játékosok ezek után az öltözőbe vonultak. A bírók egy kétperces technikai büntetés után véget vetettek a mérkőzésnek.

Az MJSZ versenybírósága a beszámoló szerint hivatalból vizsgálta a levonulást, valamint külön eljárásban az óvást. Előbbi kapcsán a testület jóváhagyta a pályán elért eredményt, míg az óvást elutasította.

A Ferencváros 29 mérkőzés alatt 30 pontot gyűjtve a kilencedik helyen áll a 11 csapatos Mol-ligában, míg a 30 találkozót lejátszó Csíkszereda 22 ponttal sereghajtó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.