Most nagyon jól játszva kapott ki a magyar csapat

Megint a győriekkel voltak gondjaink: Mörkkel és Grimsbővel, de így is harcban voltunk a világbajnokkal.

Arday Attila
2016. 12. 13. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen az Európa-bajnokságon az derül ki, hogy két ember ismeri a legjobban a magyar női kézilabdázókat: Ambros Martín és Kari Aalvik Grismbö. Más kérdés, hogy egyikük sem a mienket szolgálja, bár mindkettő Győrben él. Martín román kapitányként tökéletesen felkészítette a válogatottját a magyarok elleni középdöntő-meccsre, és ennek csúnya vége lett, nyolc góllal kikaptunk.

Magyarország–Norvégia

Percről percre itt.

Sokkal szebb összképet hozott a magyar–norvég középdöntő-mérkőzés, ezen kimondottan jól kézilabdázott csapatunk, pedig a világ- és Európa-bajnoki cím védője volt az ellenfél, a riói olimpia bronzérmese, amely pontveszteség nélkül állt a svédországi kontinenstorna hajrájában, ráadásul majdnem otthon van. És az elmúlt nyolc-tíz évben többször is nagyon megverte női válogatottunkat, amikor fontos volt neki. 

De a lényeg, hogy végre újra jól játszott Magyarország, végre Planéta Szimonettát sem csak arra használta a szakvezetés, hogy szurkoljon a padról. Ő lőtte az első gólunkat, a második félidőben pedig ő egyenlített ki, hosszú idő után.

Jól ment például Klivinyi Kingának is, volt valamennyi beállójátékunk Kisfaludy Anett-tel, sőt még egy gyors ellentámadásunk is, amely lelassult ugyan, de hétméteres lett belőle.

Itt kezdődtek a gondok, mert Kari-Aalvik Grismbö lenyűgözően védett, bár Görbicz Anita eleinte túljárt az eszén, ő is elbizonytalanodott a büntetőknél, kettőt is kihagyott az első félidőben. Kaptunk néhány üres kapus gólt is, ha viszont Szikora Melinda bent volt, a norvégoknak is akadtak gondjai, még a hétméteres vonalról is.    

Erdősi Ildikó varázslatos gólokat lőtt a bal szélről, Görbicz Anita átlövésével vezettünk a 2. félidő elején, sőt akár kettő is lehetett volna ide, Klivinyi azonban az üres kapu mellé lőtt a saját térfeléről. Grismbö összekapta újra magát, a norvégok visszavették az előnyt.

Előbukkant azonban egy újabb magyar hős, Kovács Anna: belőtte a hetest, majd betörésből betalált, és újra egál volt. A hajrát háromgólos hátrányból nyitottuk, a 7 a 6 elleni, kapus nélküli játékot is bevetette Rasmussen kapitány, aki most jól keverte a lapokat. Egy gólra még sikerült feljönni, a győri Nora Mörk hatodik találata azonban (a hatodik lövéséből) mindent eldöntött. A mieink 24-23-ra kaptak ki egy csodálatos meccsen. 

Eredmény:

középdöntő, II. csoport (Helsingborg), 2. forduló:

Norvégia-Magyarország 24-23 (11-9)
a magyar csapat gólszerzői: Görbicz 5 (2), Kovács A. 5 (1), Erdősi 3, Klivinyi 3, Planéta 2, Kisfaludy 2, Hornyák D. 2, Bódi 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.