Nagy László úgy érzi, utolsó világversenye jöhet

Úgy látja, Veszprémben nem drámai a helyzet, és ha Sabaté fél éve jó volt mindenkinek, most is az lehet.

AA
2016. 12. 21. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy László és társai is érzik, valami hiányzott ősszel a Veszprémből. A válogatott átlövő erről az Origónak beszélt, de fél évvel a BL-döntő után a május végén 9 gól előnyről elveszített csatát is felelevenítette, arra keresve a választ, akkor mi hiányzott. 

A nyár óta hatalmas játékoskerettel dolgozó Telekom Veszprémet és edzőjét, Xavier Sabatét az ősszel sok kritika érte, ennek oka a tavalyinál szerényebb szereplés a BL-ben és a SEHA Ligában, ráadásul a bajnokságban sem veretlen már az együttes, hiszen Szegeden kikapott. Ugyanakkor valami újba kezdett a nyáron azzal, hogy három sorozatban is játszik, két csapatnyi játékossal, edzője pedig még a szövetségi kapitányi feladatokat is ellátja itthon.

Ami a Veszprémet illeti: akár még mindhárom sorozatot megnyerheti, hiszen a tavaszi időszak a legfontosabb. Kétségtelen, hogy tavaly ősszel (és tavasszal) Sabatéval feltűnően sokszor nyerte meg a szoros BL-csatákat, míg az új szezonban több ilyenből is rosszul jött ki.

Nagy László ezzel együtt úgy látja, nem drámai a helyzet. Mint az interjúban elmondta, fel sem vetődött olyan beszélgetés ötlete, hogy kit nyomaszt még a BL-döntő emléke. Tiszta lappal mentek neki az új kihívásoknak, és egy új sportpszichológus is dolgozik mostantól a csapat mellett. 

„Azóta sem néztem meg a meccset, de ez mindig is így volt, közel 20 éves pályafutásom során egyetlen találkozót sem tekintettem meg újra az elejétől a végéig” 

– utalt vissza a veszprémi csapatkapitány a Kielce elleni Bajnokok Ligája-fináléra, aki szerint a játékosok visszakérdezhetnék a kritikus szurkolókat, hogy ha addig Sabaté jó volt edzőnek, akkor most miért nem?   

Mint mondta: „az újságcikkekkel és a sajtóval nem nagyon szoktam foglalkozni, így aztán nem szembesülök azzal, hogy mások mit várnak el tőlem.”

Nagy Lászlónak van olyan megérzése, hogy a januári, franciaországi világbajnokság lesz az utolsó világversenye. Úgy véli, a posztján biztosított a magyar jövő: 

„Ancsin Gábor és Balogh Zsolt személyében a jobbátlövő poszton nem lesz gond.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.